Dieren

We hebben soms maar een paar lijnen nodig om een dier te herkennen. De belangrijkste kenmerken krijgen we dan ook wel op papier. Maar hoe zit een dier nu echt in elkaar? Hoe krijgen we de houding goed? En op wat voor manieren kun je dieren tonen? Geef je op en ontdek te mogelijkheden!

 
 

HET KUNSTBEEST

Aan de hand van de kunstgeschiedenis gaan we kijken naar hoe dieren binnen de kunst zijn afgebeeld. Uiteraard ga je zelf ook aan de slag met het maken van dieren. Waar herken je een dier aan? Hoe kun je verschillende dieren maken?

Doelgroep: peuters/kleuter ( 2t/m 6 jaar)
Maximaal aantal deelnemers: 6

 

UIT VORMEN GEVORMD

Wat voor vormen zitten er eigenlijk verstopt in dieren? En hoe snel herkennen wij een dier in een afbeelding? Aan de hand van kunst kijken we naar dieren. Vervolgens gaan we zelf aan de hand van basisvormen aan de slag met het maken van dieren.

Doelgroep: Van 6 t/m 10 jaar
Maximaal aantal deelnemers: 8

 

KOMT MIJN DIER TOT LEVEN?

Vind je het leuk om dieren te tekenen of zou je dat nou eindelijk eens willen kunnen? Vraag jij je wel eens af hoe kunstenaars dieren kunnen tekenen alsof je naar een foto kijkt? Aan de hand van voorbeelden uit de kunstgeschiedenis gaan we met verschillende materialen aan de slag om ons dier zo levensecht mogelijk te maken.

Doelgroep: Vanaf 8 jaar
Maximaal aantal deelnemers: 8

 

DIER IN DE KUNST GEDIPT

Dieren zijn op heel veel verschillende manieren door kunstenaars afgebeeld. Maar hoe deden ze dat eigenlijk? En waarom deden ze dat zo? Aan de hand van verschillende materialen ga jij ontdekken hoe jij zelf een dier kunt maken op kunstzinnige wijze als een echte kunstenaar!

Doelgroep: Vanaf 10 jaar (ook mogelijk voor volwassenen)
Maximaal aantal deelnemers: 8

 
 

EEN GESTILEERD DIER

Wat kun je allemaal weglaten zonder dat jouw dier zijn herkenbaarheid verliest? We gaan kijken hoe kunstenaars op zoek gingen naar de meest simpele vorm om een dier uit te beelden en toch het karakter te laten zien. Hoe gedragen dieren zich? Wat zijn de kenmerken? En hoe laat je het gedrag terugkomen in jouw werk?

Doelgroep: Vanaf 8 jaar (ook mogelijk voor volwassenen)
Maximaal aantal deelnemers: 8

 

OP PAPIER EEN LEVEND DIER
Soms lukt het tekenen niet, doordat wij als volwassenen denken precies denken te weten hoe alles in elkaar zit. En als we het niet weten, pakken we er een afbeelding bij en tekenen dat na. Maar zou het niet fantastisch zijn wanneer u de voorbeelden niet meer nodig heeft en het tekenen lukt door nog eens goed te kijken? Wat maakt een dier nu dat specifieke dier? Wat laat het tot leven komen op uw papier? Leer hoe kunstenaars u al voor gingen en u zelf de basis onder de knie krijgt.

Doelgroep: vanaf 16 jaar (ook mogelijk voor volwassenen)
Maximaal aantal deelnemers: 8