Nieuws

Nieuwsgierig naar onze activiteiten, workshops en evenementen?
Lees onze nieuwsberichten en abonneer je op onze nieuwsbrief!

 

elke donderdagmiddag, kindermiddag

Vanaf januari zijn basisschoolkinderen, tegen een laag bedrag, bij ons welkom om elke donderdagmiddag met een ander materiaal kennis te maken. Tijdens zo'n middag leer je wat de mogelijkheden zijn van een materiaal. Zo kan een kind ontdekken welk materiaal aanspreekt en hoe de eigen creativiteit (verder) ontwikkelt kan worden. Tijdens de workshop krijgen kinderen veel vrijheid om op een eigen manier spelenderwijs aan de slag te gaan met het materiaal onder deskundige begeleiding. Een beker limonade zit bij de prijs in. Deze middagen zijn laagdrempelig als inleiding op een mogelijk vervolg workshop waarbij kinderen meer de verdieping in gaan binnen een techniek, thema of materiaal. Aanmelden kan via onze site of via actiefnaschooltijd.nl. Bekijk onze foto's voor een impressie van deze middagen. We hebben al gewerkt met speelklei, stof, potlood, boetseerklei, verf, karton, krijt, papier-maché en zelfs met een 3D pen!

 

FAMILIEWORKSHOP OP TWEEDE KERSTDAG, LICHT IN HET DONKER

Kunstvormvorm was gevraagd een workshop te geven als familie activiteit op tweede kerstdag. Het verzoek was om voor een brede leeftijdscategorie (4t/m60 jaar)   iets aan te bieden dat met kerst te maken heeft. Kerst is een lichtfeest. En daarom gaf Kunstvormvorm de workshop 'Licht in het donker'. Nadat aan de hand van voorbeelden uitleg was gegeven over op welke manieren je zelf lampen kunt maken, ging de familie op locatie van Kunstvormvorm aan de slag. Bekijk de foto's voor een impressie van deze workshop.

 

WINTERMARKT 2016, EEN GROEIEND EVENEMENT

Aangezien onze pilot wintermarkt vorig jaar met 80 bezoekers een groot succes was, organiseerden we ook dit jaar dé wintermarkt van Drogteropslagen op onze locatie van Kunstvormvorm. Bezoekers konden meteen een kijkje nemen in ons nieuwe gebouw, die vanaf januari echt als kunstcentrum gebruikt gaat worden.

Klik op lees verder voor meer foto's en tekst.

 

 

VAN GARAGE TOT KUNSTCENTRUM

In het voorjaar werd de garage leeg gehaald voor de verbouwing van garage tot kunstcentrum. Het ingetimmerde plafond werd eruit gehaald, zodat de dakconstructie zichtbaar werd. De deuren en ramen werden vervangen. Voor meer licht werden er dakramen geplaatst en de garagedeuren vervangen door etalageramen. Het gebouw werd geïsoleerd en kreeg eigen water- en stroomvoorziening. Binnen werden er muren geplaatst waardoor de ruimte verdeeld word in werkruimte, berging met zolder, toilet en garderobe.

lik op lees verder voor meer foto's en tekst.

 

PILOT WINTERMARKT GROOT SUCCES!

Om mensen bij elkaar te brengen, om creativiteit te stimuleren, te tonen en te delen en om ons kunstcentrum te promoten werd op zaterdag 28 november 2015 op het plein van het kunstcentrum de eerste wintermarkt gehouden. Dit alles gebeurde in de sfeer van de aankomende feestdagen met gezellige vuurtjes, warme soep, glühwein en chocolademelk, kerstmuziek en sfeervol verlichte kraampjes.

Klik op lees verder voor meer foto's en tekst.
 

 

WORKSHOPS OKTOBERMAAND KINDERMAAND PROJECT HINTERLAND

Tijdens Oktobermaand Kindermaand 2015 heeft KIK in samenwerking met museum De Koloniehof en Kunstvormvorm het project Hinterland opgezet. Voor dit project was Eline Kippers van Kunstvormvorm verantwoordelijk voor de workshops die 4 zondagen in oktober op de locatie van museum De Koloniehof aangeboden werden. Kunstvormvorm zorgde voor de inhoud, materiaal en begeleiding. Ouders en kinderen die deelgenomen hebben aan dit project waren zeer enthousiast. Zij konden kiezen uit twee soorten workshops; Uit verschillende materiaal ontstaan en Uit de klei getrokken. Beide workshops lieten de deelnemers een bijzonder zelfportret maken en hun achterland verkennen. Om een impressie te krijgen zijn hier foto's van de workshops zichtbaar.