PILOT WINTERMARKT GROOT SUCCES!

 
 

 

Om mensen bij elkaar te brengen, om creativiteit te stimuleren, te tonen en te delen en om ons kunstcentrum te promoten werd op zaterdag 28 november 2015 op het plein van het kunstcentrum de eerste wintermarkt gehouden. Dit alles gebeurde in de sfeer van de aankomende feestdagen met gezellige vuurtjes, warme soep, glühwein en chocolademelk, kerstmuziek en sfeervol verlichte kraampjes.

Vele creatievelingen hadden zich aangemeld voor een kraampje. Uit Drogteropslagen was de o.b.s. De Klimtoren aanwezig die voor het gemak ook zelfs zelfgemaakte kraampjes meebracht. Zij presenteerden door leerlingen gemaakte kerststukjes en leuke cadeauartikelen. En schoonheidsspecialiste Lisanne was met haar gelijknamige bedrijf aanwezig voor tips en de verkoop van schoonheidsproducten. Ook buiten Drogteropslagen waren creatievelingen aanwezig. Gastouderopvang De Bengeltjeshoeve uit de Vuile Riete verkochten zelfgemaakte kerstdecoratie. 'Het knapperige koekje' van thuisbakster Karine uit Nieuwleusen was alleen al een lust voor het oog met heerlijke taarten, cakejes en koek. Zelfs uit Groningen was het bedrijf Waterzeil vertegenwoordigd met zelfgemaakte tassen van (oude) zeilen.

Kunstvormvorm had ook een greep uit haar winkelassortiment gedaan en verkocht speelgoed, huishoudelijk textiel, kerstdecoratie, kaarten, tekeningen en warme kledingaccessoires zoals sjaals, mutsen en sokken. Ook verzorgde zij een kleinschalige rommelmarkt en overdekte boekenmarkt. 

Ondanks de snijdende koude wind, kwamen er het eerste uur al 50 bezoekers. De reacties op de wintermarkt waren veelal positief. Mensen bleven na het langsgaan bij de kraampjes dan ook graag rondom de vuurtjes met wat warme drank hangen voor een praatje en genoten van de sfeer. Bekijk de foto's voor een impressie.